Instalarea aplicatiei pt administrarea bibliotecii

[actualizat la 25 aprilie 2019]

Instalarea aplicației eBibliophil 4.1

Aplicatia eBibliophil 4.1 functioneaza cu ajutorul platformei Adobe AIR (deci nu mai functioneaza in browser, ca in versiunea anterioara).

Pasul 1: Se instaleaza aplicatia Adobe AIR, care se găsește la adresa:

Dupa descarcare, se urmeaza instructiunile de instalare. Daca se solicita drepturi de administrator pentru instalare, furnizati aceste drepturi si continuati instalarea. (Daca nu dumneavoastra administrati statia de lucru, cereți asistență administratorului).

Pasul 2: Se descarcă aplicația eBibliophil versiunea 4.1 (sau mai recenta) de la adresa http://update.ebibliophil.ro/air/eBibliophil.air
Apoi rulați fișierul descărcat și urmați instrucțiunile de pe ecran.

Pasul 3. Dacă cele două programe au fost instalate cu succes, atunci aplicația eBibliophil 4 se poate executa fie prin scurtatura de pe desktop (cu denumirea eBibliophil) fie accesand fisierul C:\Program Files (x86)\eBibliophil\eBibliophil\eBibliophil.exe (daca nu exista o scurtătură la acest fișier, vă recomandăm să creați una).

Pasul 3.1 (optional, pentru administratori): Daca aplicatia nu a fost instalata dintr-un cont de administrator, atunci la fiecare actualizare se vor solicita datele de autentificare pentru administrator (sistemul UAC al Windows). Daca doriti sa nu mai introduceti de fiecare data datele contului de administrator, urmati instructiunile de mai jos:

Instructiuni setare cont administrator pentru eBibliophil
La shortcut-ul generat pe desktop (cu numele eBibliophil) se face click-dreapta > Properties > și se editează câmpul „Target” astfel încât înainte de textul existent acolo să se adauge secvența „%windir%\System32\runas.exe /savecred /user:administrator „ (fără ghilimele). De exemplu, conținutul campulul „Target” va fi acum:

%windir%\System32\runas.exe /savecred /user:administrator "C:\Program Files (x86)\eBibliophil\eBibliophil\eBibliophil.exe"

unde cuvântul „administrator” se înlocuiește, dacă e cazul, cu numele contului de administrator pe care îl veți folosi (de ex.: „Administrator”). Dupa ce se salvează setările, la repornirea aplicației din shortcut ar trebui să apară o fereastră DOS în care să iți ceară parola de administrator (o vei introduce o singură dată, pentru că o salvează ulterior), apoi va porni aplicația.

La actualizările ulterioare, nu va mai cere parola de administrator (o va păstra salvată în sistem).

Mai multe informatii privind aceasta metoda, accesati pagina: https://social.technet.microsoft.com/Forums/ie/en-US/8d8e10ec-f438-41b3-aef7-c260fc20efbd/approving-programs-to-run-without-prompting-uac?forum=w7itprosecurity

Pasul 4. Se porneste aplicația eBibliophil. La prima inițializare apare o fereastra denumită „Introduceti setările”, in care introduceți în cămpul din dreptul textului „Domeniu”, codul de 5 caractere asignat bibliotecii dvs.

Pasul 5. Dupa introducerea acestui cod, apare fereastra de autentificare în program. Introduceți datele de conectare (Utilizator si Parola) pentru contul dvs. furnizat de Scream SRL, și apoi efectuați click pe Conectare. Daca datele de autentificare sunt valide, atunci aplicația se va inițializa (proces care poate dura 1-2 minute). Așteptați activarea barei de meniuri a programului.

Pentru informații privind utilizarea programului, puteți solicita și o programare pentru sesiune de instruire.

Dezinstalarea aplicației eBibliophil 4.1

Dezinstalarea programului se face ca pentru oricare alt program Windows (pentru Windows 10 sau Windows 7), accesări Control Panel > Programe și caracteristici (sau Programs), selectați în listă Ebibliophil, apoi apăsați optiunea Dezinstalare (Uninstall).

Apoi deschideți Windows Explorer și căutați folderul C:\Users\[nume utilizator]\AppData\Roaming\, iar dacă în interiorul său se găsește folderul eBibliophil, îl ștergeți cu tot conținutul său (astfel, se vor șterge și setările salvate de aplicație în calculatorul dvs.).

Sidebar