Interfață administrare

Interfața bibliotecar este utilizează tehnologia Adobe AIR, suportată pe diverse platforme (Windows, Linux, etc), oferind aceeași funcționalitate și același mediu de lucru.

Sunt suportate atât platformele AMD și Intel, aplicația nu include diferențe adresate doar pentru o anumită platformă.

Aplicația include un pachet software ușor de instalat și configurat pe sistemele de calcul. Aplicația se poate utiliza după instalarea aplicației eBibliophil cu pachetul AdobeAir.

După instalare, aplicația pune la dispoziția clientului meniul de acces la modulele sistemului după cum este descris mai jos.

Aplicația include modul integrat Z39.50 și permite căutări și import de informație bibliografică din servere Z39.50.

Componentele sunt adaptabile, interfața de administrare fiind realizată pe o platformă care permite editarea configurărilor și setărilor de afișare. De asemenea, aplicația se bazează pe o suită de module care pot fi configurate independent în funcție de necesitățile fiecărui bibliotecar.

Mesajele de confirmări sau notificări sunt afișate în limba română, iar documentația este de asemenea disponibilă și în format tipărit. Materialul tiparit reprezinta materialul online in forma tiparita.

Accesul la sistem este controlat pe baza de nume utilizator și parolă, informațiile despre conturi fiind de asemenea stocate întrun mediu securizat. Conturile de utilizatori sunt organizate pe nivele de acces bazate pe drepturi de acces sau restricții. Imaginea de mai jos redă ecranul de autentificare la sistem.

ils_login

Sistemul include modul de configurare a accesului în baza unui IP sau a unei game de IP-uri. Filtrarea accesului în funcție de IP se face în doua stagii: primul stagiu este general, la nivel de server si se aplica tuturor noilor conexiuni, al doilea stagiu fiind individual și se poate configura pentru fiecare utilizator în parte.

După autentificarea în sistem, comunicarea între client și server se efectuează securizat în baza unor chei de criptare generate aleator de sistem.

Actualizarea se face automat prin intermediul unei ferestre de dialog care anunță existența unei versiuni mai noi.

Aplicația oferă multiple opțiuni de raportare. Datele pot fi exportate în formatele pdf, doc, docx, xls, xlsx, csv, txt, xml, html,odt, jpg, iar bibliotecarul poate gestiona aceste documente.

Principii generale

Butoane

Căutare Generală şi Căutare Avansată

Filtre

Sortări

Afişare

Instalare aplicatie

eBibliophil

Meniuri

Sidebar